FAQ

Discobar 101: voor al jouw brandende vragen

Wolter Wolthers Club

We waarderen het als je beetje je best doet, maar hebben geen formele dresscode. Doe wel die jas uit en stop hem netjes in een locker.

Goed idee wel.

Live goals…Momenteel zijn we open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagnacht. Medio april openen we de deuren ook op maandag. Wil je per se op andere momenten, zoals maandagochtend, woensdagmiddag of zondag feesten, dan kun je Wolter Wolthers  afhuren voor borrel of feest.

Ja

Mail naar info@wolterwolthers.nl of neem contact met ons op via het formulier op de contactpagina.

We hebben overigens meer dan genoeg lockers achterin waarin je je spullen veilig kunt achterlaten.

Ruim 300 jaar geleden woonde de illustere burgemeester Wolter Wolthers op deze plek. Wij zijn verheugd dat deze woning nog steeds de belangrijkste plek van Groningen is.

Sinds de eeuwwisseling worden veel organisaties vergezeld met een lidwoord. Zo kwam er “de” hema, “de” appie en “de” etos. Waar dit in beginsel straattaal was, wordt dit fenomeen nu breedgedragen in de verbale communicatie. Ook wij ontkomen spijtig genoeg niet aan deze negatieve trend. Het blijkt in deze tijden echter lastig om mensen aan de deur te weigeren die deze taal bezigen.

Disco-minded. Vanuit die discosfeer kan het zijn dat een DJ weleens gas gaat geven in termen van house. Schandalig maar zo is het leven. Wel altijd four on the floor.

8 augustus 2015 zijn we na een lange verbouwing opengegaan op poelestraat 14.

Ja, in de gang is een vendingmachine.

Ja en onze tip: gebruik ze.

Nee

Wolter Wolthers Festival

Ja! Dankzij het mooie weer mogen we extra tickets verkopen. Deze koop je op onze website onder tickets of via de link naar onze shop: https://shop.eventix.io/fa4a6b82-5ab3-11ed-aa54-6a57c78572ab/tickets

Zijn ze onverhoopt uitverkocht, dan raden we ze aan via Ticketswap te kopen.

 

 

 

 

 

Op het terrein van de Graanfabriek bij Helsinkistraat 4-6. Makkelijk met de fiets te bereiken vanuit de stad. Mooi groot buitenterrein aan het water en industriele aanvoelende binnenstages. Kan minder!

Voor 80% disco en daarnaast uitstapjes naar vrolijke house, italo disco en nu disco. We hebben drie stages. Op outdoor mainstage ligt de focus op disco, op de Gimme Gimme Gimme stage discohits uit de jaren 90 en 80, in de glazen loods, die wordt gehost door onze vrienden van Onder de Pannen, op nu-disco, vrolijke house en italo disco.

Gegarandeerd!

Jazeker, er is een cocktail-truck van Hooghoudt aanwezig…

Jazeker, er zijn drie foodtrucks aanwezig.

De verhouding man/vrouw lag vorig jaar op 49-51.

Het festival raakt, net als vorige edities, gegarandeerd uitverkocht. Omdat je dit mooie feest niet wil missen, raden we je daarom aan NU tickets te kopen. Kaartjes worden ook elke week minder goedkoop vanwege een prijzenoplopend ticketsysteem dat we hanteren.

We hebben gekozen om het festival op 20 mei te organiseren omdat het doorgaans het mooiste weekend van het jaar is. Mocht je niet van zon houden, dan kun je vertoeven in een binnenstage én semi-open-glazen-stage.

Jazeker!

Zero tolerant

TBA. Het zal een mooie mix worden van onze resident, nationale helden en special guests. Carlos Willengton, dé disco cultheld op dit moment zal naar Groningen vliegen om disco vinyl door elkaar, met elkaar en in elkaar te mixen.  Dat hij de feestvreugde zal maximaliseren is gegarandeerd.

18